Чай Діамантовий Дракон китайський Пуер з лічі 100 грм (1722)
Пуер Лічі. Лічі – чудовий і дуже смачний фрукт. У Китаї вважають, що вживання лічі зміцнює серце, зменшує рівень холестерину і має судинорозширювальну властивість. А ще личі – найсильніший афродизіак. Завдяки цій якості в Індії його називають «плодом кохання». Таким чином дивовижні якості ароматного плоду лічі посилюють унікальні властивості пуеру. Смак - характерний для пуерів - димний з пряними солодкуватими тонами та аромат, що інтригує. Чайний лист середнього розміру, скручений вздовж.
Пуер - це чай не тільки з надзвичайним смаком, але і з надзвичайними властивостями. Ще з давніх-давен китайські лікарі назвали його «ліками від ста хвороб». Пуер дуже корисний здоров'ю, особливо травлення. Він знижує рівень цукру в крові, стимулює роботу жовчного міхура та печінки (тому не рекомендується пити пуер на голодний шлунок). Має бактерицидну властивість, благотворно впливає на стан шкіри і рухливість суглобів.
Це єдиний чай, в якому триває дуже повільна ферментація і з кожним роком зберігання він стає ароматнішим і кориснішим. Первинна ферментація пуера починається відразу після збирання чайного листя і продовжується під час усіх технологічних процесів: зав'ялювання, скручування та сушіння. Після сушіння процеси природної ферментації майже припиняються. Після цього майбутній пуер закладають у спеціально вириті ями, зволожують і залишають на томлення. Саме це томлення і забезпечує вторинну («штучну») ферментацію пуеру. Через деякий час чай перетрушують, сушать, сортують та пресують.
Природне старіння проводиться протягом кількох років без додаткової обробки (іноді називається «виляганням»), штучне методом прискорення ферментації в умовах підвищеної температури і вологості. Така технологія виготовлення пуера визначає його властивості.
Перед заварюванням пуер рекомендується промити: залити окропом і злити. Для заварювання 3-5 грамів чаю заливають 150-200 мл свіжої води, що закипіла, яку слід остудити до оптимальної температури 80-90`С. Наполягати 2-3 хвилини. Одну порцію чаю можна заварювати до семи разів без втрати смаку та аромату настою. Більше того, багато знавців чаю стверджують, що найяскравіший смак цей чай якраз і набуває після 4-5 заварювання.
Пуер має своєрідний смак з сильними земляними і запорошеними тонами. Однак, незважаючи на темно-коричневий, майже чорний колір настою, в ньому немає терпкості та гіркоти, властивих чорному чаю. У пуері поєднується легкість і повнота смаку, свіжість і сухість і трохи солодкуватий, не різкий аромат сухофруктів. Це незвичне поєднання смаків призводить до того, що з першого разу пуер подобається небагатьом. Цей чай треба розкуштувати - і тоді він заграє!